در روزهای اخیر با گل‌آلود شدن چشمه کوهرنگ برخی مناطق شهرکرد، شهر و روستاهای اطراف آن برای تامین آب شرب با مشکلات فراوانی روبه‌رو شدند که این مشکلات همچنان پابرجاست. بر اساس گزارش‌ها، بارندگی شدید و وقوع سیلاب در شهرستان کوهرنگ موجب گل‌آلود شدن چشمه کوهرنگ که منبع تامین آب شرب شهرکرد و شهرهای اطراف است، شد.
 
در نتیجه گل‌آلودی این چشمه، آن را از مدار تامین آب شرب شهرکرد، شهرهای اطراف و حدود 65 روستا، خارج کرد و تامین آب شرب شهرکرد به مشکل رسید. برای مدیریت این اتفاق، چاه‌هایی که در اختیار کشاورزان، شهرداری و... بود، وارد مدار تامین آب شدند تا این مشکل مرتفع شود همچنین خط اضطراری سامان فعال و ظرفیت آن افزایش یافت.
 
اما نهمین روز است که شهرکرد و دیگر شهرها و روستاها هنوز مشکل آب شرب دارند و همچنان آبرسانی سیار با 100 تانکر در شهرکرد انجام می‌شود. قطعی یک هفته‌ای آب در شهرکرد معضلات جدی ایجاد کرده است، مردم آب شرب مورد نیاز خود را از خانه‌های فامیل خود که آب خانه‌شان وصل است یا تانکرهای آبرسانی سیار تهیه می‌کنند.
 

اجرای ۳ خط پدافندی اضطراری برای تامین آب شرب مردم

9روز از اتفاق گل‌آلودی چشمه کوهرنگ به دلیل وقوع سیل می‌گذرد، روزهایی که آب برخی مناطق شهرکرد و شهر و روستاهای اطراف به همین دلیل قطع بود. 9 روز از اتفاق گل‌آلودی چشمه کوهرنگ به دلیل وقوع سیل می‌گذرد، روزهایی که آب برخی مناطق شهرکرد و شهر و روستاهای اطراف به همین دلیل قطع بود. در این مدت تانکرهای آبرسانی سیار در شهرستان فعال بوده و در سراسر محلاتی که آبشان قطع است، آبرسانی می‌کردند، همچنین موکب‌های توزیع آب معدنی نیز در مناطق مختلف فعال شد.
 
شب گذشته نیز حدود 30 گروه مردمی با هدف توزیع آب معدنی در محلات شهرکرد فعال شدند و تاکنون نیز فعال هستند و تا زمان حل و رفع کامل مشکل قطعی آب، آب معدنی میان مردم توزیع خواهند کرد. چشمه کوهرنگ البته همچنان سر ناسازگاری دارد و کدورت آن به حدی پایین نیامده است تا وارد تصفیه‌خانه شود و پس از تصفیه در مدار تامین آب شرب شهرکرد قرار گیرد.
 
غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحال و بختیاری در توزیع آخرین وضعیت مشکل آب شهرکرد در بازدید از خط انتقال آب اضطراری عمان، بیان کرد: برای رفع مشکل آب شرب شهرکرد، مسئله از بالاترین مقام‌ها در سطح ملی پیگیری شد. وی با اشاره به مطالعه و آغاز عملیات 3 خط پدافندی جهت رفع مشکل آب شرب، ادامه داد: خط اول خط انتقال آب از تصفیه‌خانه سامان به شهرکرد است که حدود 130 لیتر آب بر ثانیه به شهرکرد منتقل می‌کند.
 
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای عملیات خط پدافندی دوم یعنی خط انتقال آب عمان، خاطرنشان کرد: کشاورزان در این راستا همکاری خوبی داشتند که منجر به این خط شد، آب این خط پس از تصفیه وارد مدار می‌شود. حیدری گفت: خط سوم پدافندی نیز خط فدک است که اکیپ‌هایی از سراسر کشور مشغول به کار هستند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن این خط نیز وارد مدار آب شرب شهرکرد شود.
 

ورود 3 چاه کشاورزی دیگر به مدار تامین آب شهرکرد

 

احمدرضا محمدی، مدیرعامل آبفا چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه کم آبی در برخی از نقاط شهرکرد همچنان وجود دارد، اظهار کرد: شب سه‌شنبه 3 چاه کشاورزی جدید وارد مدار شد تا مشکل کمبود آب شهرکرد کمتر شود.
 
وی عنوان کرد: علاوه بر طرح آبرسانی قبلی که از سامان به شهرکرد اجرا شده بود دو طرح عمان و فدک نیز در دست اجراست و 2 اکیپ 24 ساعته کار می‌کنند تا تصفیه تحت فشار وارد مدار شود، 6 فیلتر تحت فشار تند وارد مدار شد تا آب بهداشتی از این دو طرح به دست مردم برسد.
 
مدیرعامل آبفا چهارمحال و بختیاری گفت: همچنین در مسیر طرح اول آبرسانی از سامان به شهرکرد ایستگاه‌های پمپ تعبیه می‌کنند تا دبی آب از 100 لیتر به 130 لیتر برسد و همچنان گزینه‌ها و چاه‌های دیگر هم بررسی می‌شود و تلاش برای پایین آمدن کدورت آب چشمه کوهرنگ ادامه دارد.
 
محمدی عنوان کرد: آبرسانی سیار در نقاطی که از طریق سامانه 122 اعلام می‌شود ادامه دارد و 47 تانکر در سطح شهر کار آبرسانی به مردم را انجام می‌دهند، تانکرهای بزرگ نیز کار تغذیه منابع را بر عهده دارند.
 

اعتراض جمعی از اهالی شهرکرد به قطعی ۸ روزه آب و حضور مسئولان در بین مردم

ظهر روزگذشته تعدادی از اهالی شهرکرد در اعتراض به طولانی شدن قطعی آب در شهرکرد، مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند. به گزارش دیگری از تسنیم، ظهر روز گذشته برخی از مردم شهرکرد در اعتراض به طولانی شدن قطعی آب در شهرکرد، مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند. این تجمع اعتراضی مسالمت آمیز حدود 3 ساعت به طول انجامید و مسئولان استانی نیز در میان مردم حضور یافتند. معاونان استاندار، فرمانده انتظامی استان و برخی مدیران کل استان در بین مردم معترض حضور یافتند و حرف‌های آنان را شنیدند.
 
بر اساس این گزارش، حدود 9 روز از قطعی آب در شهرکرد و مناطق اطراف می‌گذرد. دلیل قطعی آب گل‌آلودی منبع تامین آب شرب یعنی چشمه کوهرنگ اعلام شده است. اعتراض به سیاست‌های غلط آبی کشور از جمله محورهای این تجمع بود که به وضوح از حرف‌ها و شعارهای مردم فهمیده می‌شد، قانونی نبودن برخی طرح‌های انتقال آب، مردم سرچشمه را آزرده کرده است.
 

واکنش کاربران شکبه های اجتماعی

 



















































 

امیدواریم ظرف چند روز آینده مشکلات حل شود

 

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی روز گذشته با بیان اینکه «امیدوارم ظرف امروز و فردا با آمدن آب خط انتقال آب اضطراری به مدار آب‌رسانی شهرکرد بخش زیادی از مشکلات برطرف شود»، گفت: با کاهش بحران آب در شهرکرد مواجه خواهیم بود و طی روزهای آینده نیز بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
 
احمد راستینه در گفت‌وگو با ایسنا به ارائه توضیحاتی درباره بحران آب ایجاد شده در شهرکرد پرداخت و گفت: ۶۰ درصد آب شرب مردم شهرکرد از خط انتقال آب کوهرنگ تامین می‌شد که متاسفانه با وقوع سیلاب این خط انتقال آب دچار مشکل شد و با بالا رفتن شدید کدورت آب عملاً امکان استفاده آب شرب از چشمه کوهرنگ برای شهرکرد سلب شد.
 
وی با انتقاد از عملکرد اداره آب و فاضلاب (آبفا) استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مشکل اصلی این بود که شرکت آبفا از سال ۱۳۹۴ تاکنون در طول هفت سالی که این خط انتقال آب فعال شده متاسفانه یک تصفیه خانه برای مرکز استان پیش‌بینی نکرده بود و به علت عدم وجود تصفیه خانه، با بالا رفتن کدورت آب این خط آب از مدار آب‌رسانی شهرکرد خارج شد.
 
نماینده مردم شهرکرد در مجلس در ادامه به اقدامات انجام شده برای برطرف کردن مشکل آب این شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: در طول یک هفته گذشته تلاش‌های بسیاری از سوی وزارت نیرو و همچنین پیگیری‌های آقای استاندار صورت گرفت تا بتوانند با ایجاد یک خط انتقال آب اضطراری مشکل ایجاد شده را برطرف کنند.
 
با توجه به نظارت میدانی که طی روزهای گذشته داشته‌ام، مقرر شد تا از شب سه شنبه حدود ۲۰۰ لیتر بر ثانیه از محل چاه‌های آب کشاورزان و خط انتقال آب اضطراری که از طرح‌های کشاورزان تامین شده، به خط آبرسانی شهرکرد اضافه شود تا بخشی از مشکلات آب این شهر برطرف شود.
 

راستینه افزود: برای حل مشکل آب شهرکرد پروژه انتقال آب شرب به نیمی از جمعیت استان که سال ۸۸ شروع شده است باید سرعت بگیرد. ظرف دو سال گذشته با پیگیری‌هایی که انجام شد این پروژه هزار میلیارد تومان اعتبار جذب کرد و در سفر رئیس جمهوری نیز ۶۰۰ میلیارد تومان برای اتمام این پروژه پیش‌بینی شد.
 
این پروژه امروز به پیشرفت ۹۰ درصد رسیده است و با صحبت‌هایی که با آقای وزیر نیرو داشتیم قرار شد که تصفیه‌خانه این پروژه سریع تجهیز شود و ظرف یکی دو ماه آینده کل خط انتقال این پروژه فعال شود تا بتوانیم مشکل تامین آب شرب شهرکرد را به عنوان مرکز استان برطرف کنیم و در این استان به آب شرب پایدار برسیم.
 
وی کوتاهی شرکت آبفای استان چهارمحال و بختیاری در برآورده نکردن دقیق از نیاز آب شهرکرد و همچنین پیش بینی نکردن خط پدافندی برای شهرکرد به عنوان مرکز استان را از جمله دیگر عوامل ایجاد بحران آب در این شهر طی روزهای گذشته عنوان کرد و گفت: ضعیف بودن زیرساخت‌های انتقال و عدم وجود تصفیه خانه برای مرکز استان موجب شده که ما در فصول مختلف سال دچار مشکل در تامین آب شویم؛ در زمستان به علت یخ زدگی خط انتقال آب با قطعی آب در شهرکرد مواجه شدیم و امروز نیز به علت سیل.
 
این نماینده مجلس تاکید کرد: این به معنای آن است که زیرساخت‌های انتقال آب برای تامین آب شرب مردم شهرکرد به شدت ضعیف است و شرکت آبفا باید پاسخگوی این سوء مدیریت‌ها باشد؛ از آقای استاندار خواستیم که موضوع را به صورت ویژه پیگیری کند. این مسائل و مشکلات را به وزارت نیرو نیز منتقل کرده‌ایم.
 
راستینه با بیان اینکه «همه دستگاه‌های مسئول در تلاش هستند تا بحران آب ایجاد شده در شهرکرد برطرف شود»، اظهار کرد: امیدوارم ظرف امروز و فردا با آمدن آب خط انتقال آب اضطراری به مدار آب‌رسانی شهرکرد بخش زیادی از مشکلات برطرف شود.
 
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت سلامت آب خط آب اضطراری شهرکرد تصریح کرد: پیش‌بینی لازم برای تصفیه اضطراری آب خط اضطراری انجام شده است تا خدایی نکرده مشکلات بهداشتی پیش نیاید؛ همچنین آقای وزیر نیرو نیز طی روزهای گذشته جهت پیگیری وضعیت آب شهرکرد در این شهر حضور یافتند، دستورات لازم را برای نظارت جدی بر کیفیت آب صادر کردند.
 
نماینده مردم شهرکرد در مجلس در پایان با ابراز امیدواری نسبت به بهره‌برداری از تصفیه خانه مرکزی شهرکرد طی ۲ الی ۳ ماه آتی و برقراری امنیتی پایدار در این شهر خاطرنشان کرد: از امروز با کاهش بحران آب در شهرکرد مواجه خواهیم بود و طی روزهای آینده نیز بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد. ان‌شاءالله با تکمیل خط انتقال آب اضطراری از این مشکلات عبور خواهیم کرد./ابتکار
 
انتقاد امام جمعه شهرکرد از عملکرد رسانه ملی در بحران آب شهرکرد
 


امام جمعه شهرکرد گفت: رسانه ملی و استانی باید بیشتر به موضوع آب می‌پرداختند تا رسانه‌های بیگانه موج سواری نکنند اما عدالت رسانه‌ای را کمتر شاهد بودیم. حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام ظهر امروز در خطبه‌های نمازجمعه شهرکرد گفت: هم مشکلات زیادی در حوزه آب وجود دارد و هم اقدامات خوبی در این راستا انجام شده که از مسئولان عاجزانه تقاضا داریم از مشکلات امروز عبرت بگیرند و مسائل را دانش‌بنیان حل کنند.
 
امام جمعه شهرکرد افزود: بسیاری از مشکلاتی که امروز مردم دچار آن شده‌اند بخاطر کم‌کاری مسئولان گذشته است که امید است با تلاش مسئولان امروزی حل شوند.
 
برخی مسئولان گزارشات غلط از روند کار می‌دادند
وی بیان کرد: متاسفانه برخی از مسئولان برای اینکه خود زیر سوال نروند گزارشات گل و بلبلی از حوادث می‌دادند که برای همگان آشکار شد اما خطاب به این افراد باید گفت بگذارید مشکلات مطرح و شناسایی شوند و نگذارید مشکلات روی هم تلنبار شوند. وی ادامه داد: مشکلات آبی چند روز گذشته به تهران منتقل شد و وزیر نیرو قول‌هایی برای حل مشکلات داد که تا کنون نیز کارهای خوبی انجام شده است.
 
علت گل‌آلود شدن آب جای بررسی دارد
نکونام ضمن قدردانی از تلاشگران و جهادگران گفت: این موضوع یک مشکل درون استانی بود که آب شرب شهرکرد به هر دلیلی که جای بررسی دارد گل‌آلود و از مدار خارج شد و باید طرح‌های جایگزین شناسایی و وارد مدار شوند که این امر یک حرکت بزرگ ملی بود و همگان درگیر شدند و کار جهادی شکل گرفت.
 

از صبوری مردم سوءاستفاده نشود

وی خاطرنشان کرد: این روزها مردم نجیب شهرکرد صبوری کردند، دبه دبه آب را به طبقات بالای منازل بردن کار سختی بود که متحمل شدند اما امیدواریم از این صبوری مردم سوءاستفاده نشود و مشکلات سریعتر و عادلانه‌تر حل شوند.
 
شاهد بی‌عدالتی رسانه‌ها در قطعی آب شهرکرد بودیم
امام جمعه شهرکرد بیان کرد: رسانه ملی و استانی باید بیشتر به این موضوع می‌پرداختند تا رسانه‌های بیگانه موج سواری نکنند اما عدالت رسانه‌ای را کمتر شاهد بودیم البته گلایه‌هایی از مسئولان ملی نیز وجود دارد که توسط وزیر اطلاعات به این افراد رسانده شد.
 

تشنه مدیریت ملی آب هستیم

روایت میدانی قاسم رحمانی، خبرنگار «فرهیختگان» از وضعیت آب شهرکرد

ابوالقاسم رحمانی: حوالـی ساعت سه‌صبح، دما حدود 13 درجه، خنک و دلچسب، تقریبا همان چیزی که انتظارش را می‌کشیدم اما برای من کمی بیشتر از بقیه دوست‌داشتنی بود، البته برای من و تمامی مسافران اتوبوس عسلویه - شهرکرد.

انگار از جهنمی که رطوبت و گرمای بالای 50 درجه امان‌مان را بریده بود، بعد از چندساعت اتوبوس سواری وارد بهشت شده باشیم و تازه قدر جاهایی که هستیم و شهرهایی را که در آن زندگی می‌کنیم بدانیم، بیشتر از همیشه! طبق معمول همیشگی‌های این ماموریت‌های در شهر دیگر، دنبال راننده منصفی بودم که سوای همراهی تا مقصد، چندکلمه‌ای در توصیف شهر همراهی کند و بعد از آن هم پای کار روزهای بعدی هم باشد. به‌هرحال در شهر غریب بودم و برای دسترسی‌های بیشتر، مثل خدماتی‌های شرکت‌های بزرگ که راه‌اندازترند، راننده‌ها هم در این شرایط گره‌هایی را باز می‌کنند که هر مسئول و مقامی از پس باز کردن آنها برنمی‌آید. بگذریم.

در مسیر بودیم که چون ابایی از تبعات آن نداشتم، به راننده گفتم که خبرنگارم و برای تهیه گزارش از وضعیت شهرکرد بعد از قطع شدن چندروزه آب به اینجا آمدم که هنوز جمله‌ام تمام نشده بود شروع به توصیف وضع موجود کرد. هر چیزی در تهران و شهرکرد شبیه هم نبود، این روایت‌های راننده‌های تاکسی حسابی شبیه همان راننده‌های تهرانی بود و من شک کردم شاید اصلا فضا و صندلی تاکسی‌ها خاصیتی دارند که این‌طور همه شبیه همند. از قطعی آب می‌گفت و اینکه هرروز یک وعده‌ای می‌دهند و می‌گویند فردا آب وصل خواهد شد و حالا نزدیک به 10 روز است که خبری از آب نیست.

اگر هم جایی وصل شده، آن آب قبلی نیست و از جای دیگری آورده‌اند و کیفیت ندارد و خلاصه از این‌طور حرف‌ها در باب کیفیت و باقی چیزهای تخصصی! در ادامه من که از چرایی ماجرا سوال نکرده بودم، چون خودبه‌خود همان ابتدای روایتش، به چند شهر و شهرستان حمله کرده بود که آب شهرکرد را می‌برند و می‌خورند و فلان و بهمان، اما خودش روی همین موضوع متمرکز شد و از این گفت که شهرکرد نه مسئول درست‌وحسابی دارد و نه مردم با یکدیگر متحدند، اگرنه چرا باید آب استان ما راهی اصفهان شود و آنها کیفش را ببرند و ما این‌طور بی‌آبی بکشیم؟

چند توضیح اغراق‌آمیز هم از وضعیت انتقال آب داشت که حقیقتش را بخواهید مغز خسته ساعت سه صبحی من، اصلا توان تحلیل و راستی‌آزمایی‌اش را نداشت و برای همین می‌گذریم. تا اینجا و به‌گفته این راننده و آن مغازه‌دار دور میدان اول شهر که از اتوبوس پیاده شدم، هنوز آب قطع بود و خبری از آن اخبار حل‌وفصل شدن مساله آب در شهرکرد نبود.

به محل اسکان رسیدیم، پیاده شدم و شماره راننده را گرفتم، به این امید که شاید فردا در سرکشی‌ها و تماشای وضعیت شهر همراهی‌ام کند، اما همین‌جا بنویسم که فردا هرچه زنگ زدم جواب نداد و سر آخر حوالی ظهر و آن وقتی‌که کار من رو به اتمام بود پیام داد که خواب مانده و کجا هستیم و کجا می‌رویم که من هم قید همراهی‌اش را با یک تشکر زدم. نگهبان محل اسکان خواب بود.

در باز و نگهبان خواب و محدوده خلوت، الحق‌والانصاف دل‌وجرات زیادی داشت! چند باری به شیشه زدم تا بالاخره بیدار شد و نزدیک در آمد و با قیافه‌ای که یک من عسل هم خوردنی‌اش نمی‌کرد، زیرلب کنایه‌ای هم می‌زد و حضور مرا باور می‌کرد.

کلید را با هر مکافاتی بود گرفتم و به‌سمت محل اسکان حرکت ‌کردم که یک‌دفعه یک ماشین که در محدوده درحال گشت‌زنی بود مرا دید و خواست که تا محل اسکان همراهی‌ام کند. سگ‌های ولگرد هم که حالا دیگر همه‌جا هستند جوری در محوطه رژه می‌رفتند که کافی بود یکی‌شان حمله‌ور شود، من بودم و محدوده‌ای بزرگ و تاریک و چند سگی که حتما تشنه و گرسنه‌اند.

خدا پدرش را بیامرزد، سوار مزدای تک‌کابینی شدم، همین‌هایی که نعش جابه‌جا می‌کنند، البته این نعش‌کش نبود. در مسیر محل اسکان بودیم که او هم جویای کار و احوال من شد و تا گفتم برای چه مساله‌ای اینجام، فرمان را چرخاند و همین چرخاندن فرمان و جایی که با هم رفتیم، کلا مسیر و روش تهیه گزارش را تغییر داد. بلواری بود نسبتا طولانی، الی‌ماشاءالله کامیون و کامیونت تانکردار پشت سر هم ‌ردیف و مرتب قطار شده بودند.

همه هم تانکرهای حمل آب و با پلاک‌های مختلف، حتی پلاک شمال! روی تانکرهای هرکدام هم چیزی نوشته بود که نشان می‌داد از کدام شهر یا شهرستان آمده‌اند. این پلاک شمالی، نکایی بود! از راننده پرسیدم اینجا آب هست که این تانکرها این‌طور تجمع کرده‌اند، گفت نه، اینجا محل خواب و اسکان رانندگانی است که از باقی شهرها آمده‌اند و هر روز صبح از همین‌جا عازم محل آبگیری و بعد هم توزیع می‌شوند. اطلاع خیلی خوبی بود، نقشه جدید کشیده شد، صبح علی‌الطلوع حتما سوار یکی از این ماشین‌ها خواهم شد و بعد باقی ماجرا.

دور زد، به محل اسکان رسیدم و حدودا دوساعتی فرصت خواب داشتم که البته به لطف حرف‌گوش‌کنی عزیزی که قرار بود تماس بگیرد و من خواب نمانم، خواب ماندم و دوساعتی هم اضافه‌تر خوابیدم و حوالی هشت صبح پیاده خودم را به محل استقرار کامیون‌ها رساندم و دیدم هنوز چندتایی از آنها مانده‌اند. سفت‌وسخت مخالف همراهی من بودند. مجبور شدم با کمی حیله‌گری، خودم را همسفر یکی از آنها کنم و به محل آبگیری برسیم.

لوله‌ای از زمین درآمده در نزدیکی‌های شهرکرد که همه کامیون‌ها نوبت به‌نوبت زیر آن می‌رفتند و تانکرهای خود را پر می‌کردند و راهی شهر و هر نقطه‌ای که تشنه آب بود می‌رفتند. تا نزدیکی‌ها مقصد توزیع آب با همین راننده رفتم و همکلام شدم. اهل اصفهان بود، ماموریتی آمده بود برای کمک به روند توزیع آب در شهرکرد درطول این روزهایی که مشکل آب وجود داشت. به‌گفته خودش بیش از 10 روزی می‌شد که در شهرکرد و دور از خانواده بود. حالا چرا زودتر از قطعی آب آنجا بودند، الله‌اعلم، اما تعداد روزهایی که او می‌شمرد، بیشتر از تعداد روزهایی بود که آب شهرکرد قطع شده. هر دو جوابی برای این هم نداشتیم.

حوالی بلوار آیت‌الله کاشانی، صبح جمعه که باید خلوت می‌بود، چند خودروی سواری دیدم که پشت سر هم ایستاده‌اند و هرکدام هم پر از دبه و سطل پلاستیکی که یکی‌یکی پیاده می‌شدند و آنها را دست می‌گرفتند و به‌سمت نقطه‌ای که از اینجا نامعلوم بود می‌رفتند. از راننده پرسیدم، گفت اینجا سازمان آب شهرکرد است، تابلویش هم وقتی پیاده شدم از پشت درخت‌ها پیدا شد. مردم روزانه به این سازمان مراجعه می‌کنند یا آب آشامیدنی کیسه‌ای می‌گیرند یا شیرهای آبی که بیرون از سازمان تعبیه شده بود و آب چاه همین محدوده هم بود، سطل و دبه‌های خود را پر می‌کردند.

چندکلمه‌ای با آنها هم‌صحبت شدم، پرسیدم مگر قرار نبود دیروز و امروز وضعیت آب حل و همه قطعی‌ها برطرف شود؟ همه نیشخندی زدند و گفتند آب کجا بود؟ برای بعضی از ما وصل‌شده اما پرسیدیم می‌گویند این آب بیمار می‌کند، چون کیفیت ندارد! حالا اینکه از کی و کجا پرسیده بودند و این چه اطلاعی بود، کسی پاسخی برای آن نداشت، اما به‌هرحال درکنار قطعی، شدت کم، بی‌کیفیتی و این‌طور مسائل، بیماری‌زایی را هم اضافه کنید.

تقریبا سر همه میدان‌ها یک ماشین حمل آب ایستاده بود و بعضی جاها هم یک وانت پر از کیسه‌های آب‌آشامیدنی، مردم می‌آمدند و ظرف‌های شبیه قرون گذشته، پر می‌کردند و به خانه‌ها می‌رفتند. با چند نفری صحبت کردم، حاضر نبودند جلوی دوربین بیایند اما خب حرف‌های زیادی داشتند. بعضی‌ها بیمار داشتند و نیازشان به آب بیش از بقیه بود، بعضی‌ها کودک خردسال و نوزاد داشتند و خب برای استحمام کودک‌شان دچار مشکل جدی بودند.

آب‌گرمکن‌ها هم که طبیعتا کار نمی‌کردند و برای جوش‌آوردن آب، قابلمه‌قابلمه آب را گرم می‌کردند و بعد داخل حمام استفاده می‌شد. بد وضعیتی بود حقیقتا. به‌قول یکی از شهرکردی‌ها، این شهر فقط یک آب و یک هوای خوب داشت، آب را که گرفتند، مانده هوا! وضعیت شهر همین بود؛ نارضایتی، به‌شدت بالا، مردم به‌شدت شاکی و روایت‌ها به‌شدت مغرضانه، طبیعی هم بود.

همان‌طور که خوزستانی‌های روی نفت و بی‌بهره از ثروتش ناراضی‌اند، شهرکردی‌های روی آب هم بی‌آبی را تاب نمی‌آوردند. وقتش رسیده بود که پیگیر مسئولان باشم. البته از شب قبلی که راهی شهرکرد باشم چند نفری را تلفنی هماهنگ کرده بودم و قول‌مساعدت گرفته بودم، منتها فکرش را نمی‌کردم این‌طور قرار بر همراهی نکردن دارند. اول به جایی رفتم که گفته می‌شد با زحمت متخصصان آب چشمه‌ای که معروف به چشمه محک بود را به شبکه آب شهر وصل کرده‌اند.

تصاویری هم ثبت و ضبط کردم. آنجا چند نفری بودند از مسئولان آب منطقه‌ای، مودبانه و با ارائه کارت و حکم ماموریت و مجوز درخواست مصاحبه داشتم که با بی‌مهری و بی‌ادبی می‌خواستند به من بفهمانند نباید آنجا باشم. می‌گفتند به شما ارتباطی ندارد و ما هم حرفی نمی‌زنیم و آب هم وصل شده. همه موارد مثل همان مورد آخر یعنی وصل‌شدن آب روی هوا بود و بی‌استدلال، چندباری تلاش کردم و به طرق مختلفی سعی در ارتباط با مسئولان داشتم، اما خب چیزی عایدم نشد و من هم قید گفت‌وگو با مسئولان را زدم. سوالات ساده بود و مشخص، چرا آب قطع شده؟ چرا گل‌آلود شده؟ چرا فقط آب شهرکردی‌ها قطع و گل‌آلود شده؟ همین که خب هیچ جوابی از سمت مسئولان عایدم نشد.

در شهرکرد تقریبا کارم تمام شده بود. نیروهای بدنه کارشناسی و فنی سخت مشغول کار بودند. حداقل آن چند جایی که رفتم، سخت کار می‌کردند تا مشکل حل شود. متخصصان سایر شهرها هم آنجا بودند و برای رفع مشکل تلاش می‌کردند. اما خب آن سوالات همچنان بود و کسی پاسخگو نبود. به آن آقای راننده دیشبی زنگ زدم، جواب نداد، اینترنتی شماره یکی از آژانس‌های شهری را گرفتم، ماشین به مقصد کوهرنگ هماهنگ شد. پیرمرد خوش‌مشربی آمد و همسفر من بود تا کوهرنگ.

مسیر نسبتا طولانی بود و حدودا یک‌ونیم ساعتی را هم‌صحبت پیرمرد شدم. سن‌وسال بالا و کاری که می‌کرد، یعنی همین رانندگی، باعث شده بود هم همه‌جا و همه‌کس را بشناسد و هم در روایت وضع موجود، تاریخ و گذشته را هم مدنظر داشته باشد. هرچند خاصیت راننده بودن و اغراق‌آمیز بودن روایت‌ها را او هم داشت. در مسیر روستاهایی بود که آنها هم مشکل آب داشتند. در پای کوه‌های پر از آب، روستاها، مشکل آب داشتند. واقعا باورش سخت بود. مردم یا از همان مدل ‌شهری‌ها و به وسیله تانکرهای آب تامین می‌شدند یا به چشمه‌هایی که در روستاها جاری بود، می‌رفتند و ظرف‌شان را پر می‌کردند.

در مسیر تانکرها از این روستا به آن روستا در حرکت بودند و به محض خالی شدن تانکرها به شهر می‌آمدند و دوباره همین مسیر طی می‌شد. پای زردکوه رسیدم، از ماشین پیاده شدم و کرایه را هم که پرداخت کردم. به لطف همراهی یکی از فعالان محیط‌زیست تهران با یکی از دوستان در منابع طبیعی کوهرنگ ارتباط گرفتم و آن آقا هم سروقت به محل قرارمان، جلوی هتل زردکوه آمد و با هم راهی سرچشمه کوهرنگ شدیم. بعد از چند ماموریت و سفر اینچنینی شاید تکان‌های ماشین و مسیر سنگلاخی و کوه و دشت و صحرا و آسمانی که انگار به زمین چسبیده بود و ابرهایی که پراکنده دلبری می‌کردند، آن‌طور که باید جلب‌توجه نمی‌کرد، اما خب عجب کشوری داریم و چه جاهایی که شاید خیلی از ما، حتی از وجودشان بی‌اطلاع باشیم؛ بکر، زیبا و دوست‌داشتنی.

در مسیر و در فواصل گوناگون، در نزدیکی گله‌های بز و گوسفند، سیاه‌چادرهای ایلات بختیاری چشمنوازی می‌کرد. همان‌هایی که احتمالا خیلی از ما آرزو داریم شده برای یک شبانه‌روز با آنها همزیستی کنیم و از این سیاق بکر و جذاب زندگی لذت ببریم. شرایطش بود اما امکانش را نداشتم. زمان تنگ بود و سوژه فوریتی، برای همین حداقل در مسیر رفت به تماشای این زیبایی‌ها بسنده کردم و به سرچشمه رسیدیم.

چند قدمی باید در یک مسیر سخت حرکت می‌کردیم، هیجان‌انگیز بود. بالای سرچشمه رسیدیم. آب به گفته حاضران و مطلعان، کمتر از همیشه بود با اینکه بارندگی‌ها خیلی خوب و سیل‌آسا بود. خبری از پاکیزگی و سفیدی همیشگی آب هم نبود و هنوز گل‌آلود بود. یعنی همان وضعیتی که گفته شده بود و علت قطعی آب شهرکرد را توجیه می‌کرد، البته نه به‌شدت اولیه. یک پمپ قوی کنار سرچشمه بود که آب را پمپاژ می‌کرد و به شهر می‌فرستاد. البته این هم آن موقع خاموش بود. دو، سه لوله هم زیر سرچشمه بود که به اذعان آقای همراهم، آب را به کانالی که به سمت اصفهان می‌رفت، هدایت می‌کرد.

اینجا شاید محل اصلی سوالات بود. اولا اینکه آب چرا گل‌آلود بود. این گل‌آلودگی تا کی ادامه دارد؟ چرا این گل‌آلودگی مانع از توزیع آب و قطعی آب در شهرکرد شده است؟ اگر این علت واقعی بود، چرا آب اصفهان دچار این مشکل نشد؟ این سوالات به‌علاوه سوالات ساده بالایی که مسئولان از پاسخ به آنها فرار کردند، همه بی‌جواب بود. دوست هم نداشتم خیلی به حرف مردم محلی اعتنا کنم. آنقدر انتزاعی بود که با هیچ متر و معیاری قابل‌هضم نبود. به‌هرحال با همه این اوصاف و وضعیت، من حالا بالای سرچشمه بودم، بخشی از ادعاها واقعی بود و چرایی آنها بی‌جواب. مردمی هم که در همان حوالی برای تعطیلات آخر هفته دورهم جمع شده بودند، مثل شهری‌ها شاکی بودند.

آن چیزی که در دسترس بود، ثبت و ضبط شد و اینجا هم نوشتم، دسترسی بیشتری مهیا نبود و کسی هم که همان‌طور که گفتم، پاسخگو نبود. به سمت کوهرنگ راه افتادیم و این‌بار و در مسیر برگشت، در صحرایی که به قول راننده معروف به صحرای مارمولکی بود، میهمان یکی از سیاه‌چادرها شدیم؛ مردمانی عزیز که با آغوش باز پذیرایی کردند و آن لیوان دوغ و استکان چایی که آنها به من دادند، تا اینجای عمر، بهترین لیوان دوغ و استکان چایی بود که خوردم.

از آنها هم جدا شدیم و به شهر برگشتم. وضعیت همان‌طوری بود. چیز خاصی تغییر نکرده بود. تانکرهای آب در خیابان‌ها در رفت‌وآمد بودند. جدول جدید قطع و وصلی‌های آب در رسانه‌ها منتشر شده بود. در مسیر برگشت، پیرمردی بختیاری با همان لباس معروف بختیاری‌ها هم همسفر شده بود و با لهجه جالب و عجیبی که داشت، از وضعیت گلایه می‌کرد. جاهایی را با دست نشان می‌داد و می‌گفت این‌جاها همه مسیر حرکت آب بود و رودخانه‌هایی عظیم و پرآب از این جاها می‌گذشتند؛

جاهایی که جز مقداری علف و سنگ بستر، نشانه‌ای از اینکه روزگاری رودخانه بوده‌اند و مسیر آب نداشتند. او هم اصفهانی‌ها را مقصر می‌دانست. همان‌طور که وقتی اصفهان بودم، سال گذشته و درجریان اعتراض اصفهانی‌ها به بی‌آبی، آنها یزدی‌ها را مقصر می‌دانستند و نمی‌دانم یزدی‌ها چه کسانی را. اما این را فهمیدم که شاید اصلا و اساسا، اینکه مساله آب و کلا مسائلی از این جنس، مساله‌ای ملی نیست و با نگاه ملی به آنها نگاه نمی‌شود، این‌طور تبدیل به منازعه می‌شود.

این‌طور مردم را روبه‌روی هم قرار می‌دهد و این‌طور کارد را به استخوان می‌رساند. نه شهرکردی‌ها می‌دانند دقیقا اصفهانی‌ها چه می‌کنند و نه آنها می‌دانند اینها و یزدی‌ها چه می‌کنند و الخ. اما چیزی که همه باید بدانیم، خصوصا سیاستگذاران و مجریان این است که این‌طور مردم دربرابر مردم قراردادن‌ها و این‌طور مردم را به جان هم انداختن‌ها، ماحصلی جز عمیق‌تر شدن بحران و سخت‌تر شدن حل آن ندارد. ر

اننده آن کامیونی که برای آبگیری و توزیع آب همراهش شدم، اهل اصفهان بود. همان اول مسیر گفت بیش از 10 روز دور از خانواده‌ام، برای کمک به این وضعیت و روند آمدم شهرکرد، اما خیلی‌ها به محض اینکه می‌فهمند اصفهانی هستم، بد برخورد می‌کنند. این یعنی وضعیت وخیم، یعنی بحرانی و یعنی حرکت در مسیر لاینحل‌شدن موضوعات.

هم‌صدایی با BBC فارسی در هلهله بر مشکل آب شهرکرد
«سیل آمد، تشنگی آورد»، «خشک آمد کشتگاه من»؛ تجمع اعتراضی در استان چهارمحال و بختیاری به دلیل قطع چند روزه آب، بی آبی 8 روزه در 10 شهر و روستای چهارمحال و بختیاری، قطعی 9 روزه آب شهرکرد و...اینها بخشی از تیترهای رسانه های اصلاح طلب درباره وضعیت فعلی استان چهارمحال و بختیاری است.
 
همزمان در آنسو رسانه های معاند با تیترهایی از جمله «اعتراض مردم شهرکرد به قطعی آب»، «تجمع مردم شهرکرد مقابل استانداری در اعتراض به قطعی آب» و...بر این موضوع متمرکز شدند. اصل مشترک تحلیل های برخی رسانه های اصلاح طلب با رسانه های معاند این است که حاکمیت و نهادهای حاکمیتی در چهارمحال و بختیاری هیچ اعتنایی به این مسئله ندارند.
 
واقعیت این است که به دلیل بارش های شدید و سیلاب های عظیم در هفته های گذشته، خط لوله‌ای که ۶۰ درصد آب شهرکرد از طریق آن تأمین می‌شد از مدار خارج شده است و خطوط اضطراری هم به دلیل ترک فعل دولت قبل قابل استفاده نیست.
 
اما برخلاف فضاسازی مسموم رسانه های معاند و برخی رسانه ها در داخل، مسئولان و نهادهای حاکمیتی با تلاش شبانه روزی در پی رفع این مشکل هستند. بر همین اساس در یک نمونه، 27 کیلومتر لوله در یک روز از تهران و سایر نقاط کشور به شهرکرد می‌رسد و تنها در چندین ساعت این اتصالات انجام می‌شود.
 
 هم‌زمان اقدامات عمرانی برای ساخت یک حوضچه آرامش و خط تصفیه‌خانه موقت به ظرفیت ۲۰۰ لیتر در ثانیه آغاز می‌شود و کاری‌که باید در چندین ماه تمام شود در طول چند روز انجام می‌شود. همچنین وزیر نیرو به شهرکرد سفر کرده و با دستور وزیر اقدامات اتصال چهار خط اضطراری آبرسانی به شهرکرد آغاز می‌شود. چاه‌های کشاورزی نیز بعد از انجام آزمایشات بهداشتی یک به یک وارد مدار می‌شود.
 
امکانات سراسر کشور نیز برای حل بحران آب در چهارمحال و بختیاری بسیج شده است، ارسال فیلتر شنی عظیم، تجهیزات سنگین، تانکرهای آبرسان، آب بسته‌بندی، آب معدنی  ... از جمله این کمک‌ها است که در طی چند روز به دست مردم رسیده است. اما این موارد هیچگاه در تیترهای رسانه های اصلاح طلب به چشم نمی‌آید. متاسفانه بخشی از جریان اصلاح طلب هم‌صدا با رسانه‌های معاند در پی آن است تا به بهانه‌های مختلف، مردم را عصبی کرده و به خیابان بیاورد و آشوب و التهاب خیابانی را رقم بزند.
 

وعده‌هایی که از امروز به فردا افتادند



چشمه کوهرنگ یکی از منابع اصلی تامین آب شهرکرد به شمار می‌رود و آب شرب پنج شهر و ۳۴ روستا در استان چهارمحال و بختیاری را تامین می‌کند؛ چشمه‌ای که پس از کدرشدن آب، از مدار خارج شده است. باید گفت که کاهش فشار آب در برخی مناطق و کدر بودن آن در تعدادی از محلات شهرکرد، زندگی را برای مردم در ماه‌های گرم تابستان، تحمل‌ناپذیر کرده است. به گزارش ایسنا، تانکرهای آبی هم که دولت برای مردم این مناطق ارسال کرده، تنها بخش ناچیزی از نیازهای اولیه مانند آب شرب، پخت و پز و شست‌وشوی حداقلی را تامین می‌کند.
 
فارس نوشت: غیرقابل استفاده بودن خطوط اضطراری را به‌دلیل ترک فعل دولت قبل دانسته و گفته: «خط لوله‌ای که ۶۰ درصد آب شهرکرد از طریق آن تأمین می‌شد از مدار خارج شده است و خطوط اضطراری هم به دلیل ترک فعل دولت قبل قابل استفاده نیست. آب‌ محلات شهرکرد یک به یک قطع می‌شود، مردم هراسان از اینکه چه اتفاقی رخ خواهد داد به فکر تأمین آب هستند. اما مسئولان بیکار ننشسته‌اند، به سرعت همه امکانات استانی بسیج می‌شود، ستاد مدیریت بحران به ریاست استاندار شکل‌ می‌گیرد، در تماس استاندار با وزارت نیرو شخص وزیر رأسا وارد میدان می‌شود و ستاد مرکزی در وزارت نیرو به فرماندهی رئیس کل حوزه وزارتی تشکیل می‌شود.»
 
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو دولت، روز یکشنبه اعلام کرده بود که در پی جایگزینی سهم چشمه کوهرنگ‌اند تا بتوانند این میزان آب را که بیش از ۵۰ درصد آب شهرکرد را تامین می‌کرد، با سامانه‌های اضطراری جایگزین کنند.
 
مقیمی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو، نیز وعده داده بود که مشکل آب شهرکرد تا کمتر از ۲۴ ساعت حل خواهد شد و گفته بود: «در حال حاضر با وارد مدار شدن تصفیه‌خانه‌ها کدورت آب تا حد زیادی برطرف شده و به حد استاندارد رسیده است.» با این حال مشکل بی‌آبی مردم شهرکرد حل نشد.
 
علی حیدری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری هم در بازدید از طرح پدافندی آبرسانی شهرکرد هم گفته بود: «اکیپی که در حال تکمیل خط عمان سامانی هستند در تلاش‌اند تا روز سه‌شنبه، طرح به اتمام برسد و آب وارد مدار شود. این خط توانایی انتقال ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر آب در ثانیه را دارد. بهره‌برداری از این خط بیش از ۷۵درصد مشکل آب را حل خواهد کرد.» با توجه به اخباری که از رسیدگی مسئولان به گوش می‌رسد به نظر می‌رسد که ظرف روزهای آینده، مشکل آبرسانی به مردم استان چهارمحال و بختیاری حل شود. اما مردم استان چهارمحال و بختیاری با تجاربی که از عمل کردن به وعده‌ها در مسئولان سراغ دارند، نمی‌توانند به‌طور قطع، امیدوار باشند./ آرمان ملی
 

فرماندار شهرکرد: تست سلامت آب روزانه انجام می‌شود/ ضرورت تامین آب پایدار برای شهرکرد



چهارمحال و بختیاری فرماندار شهرکرد با اشاره به لزوم کنترل کیفیت آب، گفت: تاکید ما با مرکز بهداشت و آب و فاضلاب این است که سلامت آب مدنظر قرار گیرد در همین راستا تیم‌های تخصصی در محل‌های آبگیری مستقر شدند و کنترل کیفیت صورت می‌گیرد و مراکز بهداشت برای همه مخازن به‌صورت مستمر و روزانه تست سلامت آب را انجام می‌دهند.
 
عبدالعلی ارژنگ امشب در حاشیه بازدید از خطوط پدافندی انتقال آب به شهرکرد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از گل‌آلود شدن چشمه کوهرنگ و ایجاد کدورت در آن خط انتقالی کوهرنگ از مدار خارج شد و تقریبا ۵۰ درصد از آب شرب شهرکرد دچار مشکل شد. فرماندار شهرکرد افزود: بر همین اساس جلسات متعدد مدیریت بحران تشکیل شد و تصمیم گرفته شد از چاه‌های کشاورزی و دیگر چاه‌های موجود در خود شهرکرد برای آب‌رسانی استفاده شود و در کنار آن از تانکرهای سیار نیز بهره برده شد.
 
وی ادامه داد: در کنار این شیوه توزیع آب توزیع آب معدنی و آب بسته‌بندی هم در برنامه بود، همچنین به موازات آن بر اساس بررسی‌ها خطوط انتقالی پدافندی نیز در دستور کار قرار گرفت. ارژنگ اولین اقدام در این زمینه را افزایش دبی سامان به شهرکرد عنوان کرد و بیان داشت: بر این اساس به دو برابر افزایش یافت و از ۵۰ لیتر بر ثانیه به ۱۰۰ لیتر بر ثانیه تغییر یافت.
 
فرماندار شهرستان شهرکرد یادآور شد: خط پدافندی دوم خط عمان سامانی است که طی چند روز کار شبانه‌روزی و با مدیریت مسئولین کشوری و پشتیبانی استاندار و سایر مسئولین امروز وارد مدار شد و براساس آخرین اخبار و اطلاعات در مخزن چاه آهکی در منظریه ۱۸۰ تا ۱۹۰ لیتر بر ثانیه آب است.
 
وی تصریح کرد: طرح فدک طرح پدافندی سوم است که مراحل تکمیلی خود را طی می‌کند و درخواست ما این اسن که این طرح پدافندی هرچه سریع‌تر تکمیل و آب مورد نیاز مردم را به شهرکرد برساند. ارژنگ تاکید کرد: آنچه مهم است بازگشت چشمه کوهرنگ به مدار آبرسانی است، از همین رو تیم‌های فنی و تخصصی در تصفیه خانه خلک درحال فعالیت هستند و براساس گزارشات دریافت شده علی‌رغم نوسانات در کدورت آب شرایط رو به بهبود است.
 
فرماندار شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه حداقل دبی آب از کوهرنگ به مخزن تزریق می‌شود و این مقدار برای جلوگیری از آسیب به شبکه باید حفظ شود، ادامه داد: آنچه که مهم است تامین منبع آب پایدار برای شهرکرد است.
 
وی با تاکید بر اینکه مردم در این مدت همکاری خوبی داشتند اما باز توصیه می‌شود صرفه‌جویی در دستور کار قرار گیرد اذعان کرد: برخی از نقاط شاهد قطعی‌های مستمر آب بودیم و در یکی دو روز گذشته سعی شد به این نقاط هم آبرسانی انجام شود، براساس آخرین بررسی‌های صورت گرفته هنوز به‌صورت پراکنده در برخی نقاط شهر ازجمله میرآباد غربی، فرهنگیان، کوی پلیس و... قطعی‌های پراکنده داریم که امیدواریم به زودی مشکل رفع شود.
 
ارژنگ با اشاره به لزوم کنترل کیفیت آب افزود: تاکید ما با مرکز بهداشت و آب و فاضلاب این است که سلامت آب مدنظر قرار گیرد در همین راستا تیم‌های تخصصی در محل‌های آبگیری مستقر شدند و کنترل کیفیت صورت می‌گیرد و مراکز بهداشت برای همه مخازن به‌صورت مستمر و روزانه تست سلامت آب را انجام می‌دهند و آخرین وضعیت را به فرمانداری گزارش می‌دهند و مخازن آلوده حتما از مدار خارج می‌شوند.
 

خطوط آبرسانی پدافندی کمبود آب شهرکرد را جبران می‌کند



در ادامه بازدید از خطوط پدافندی انتقال آب به شهرکرد فردوس کریمی_مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: درپی مشکلات آبی و تنش‌هایی که در استان طی روزهای اخیر اتفاق افتاد و شاهد کاهش دبی چشمه کوهرنگ و ایجاد کدورت در آن مطالعاتی صورت گرفت تا از این طریق بتوانیم طرح‌های کوتاه‌مدت و ضربتی را را تحت عنوان طرح‌های پدافندی به اجرا در آوریم که در این مدت طرح عمان سامانی را که آب‌های سطحی را انتقال می‌دهد اجرا کردیم، که حدود دو کیلومتر طول آن است و ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر بر ثانیه ظرفیت آن است.
 
وی افزود: این خط انتقال از حوالی سامان به شهرکرد کشیده می‌شود، طرح دوم طرحی است که در شمال سامان اجرا می‌شود و انتقال‌دهنده آب‌های سطحی است و حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر بر ثانیه ظرفیت دارد.
 
کریمی ادامه داد: عملیات اجرایی این خط از چند روز پیش آغاز شده و درحال تکمیل است، و شامل نصب ایستگاه پمپاژ و پست برق بوده و امید است و به‌زودی بتوان این جزئیات را به هم متصل کرد و آب شرب را برای مردم انتقال داد.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: یکی از طرح‌های قابل توجه طرح انتقال از تصفیه‌خانه سامان است که از بهمن‌ماه سال گذشته با یک خط به اجرا درآمد و ظرفیت قابل توجهی را تامین می‌کند و در مدار برای تامین آب شرب شهرکرد و سامان قرار دارد.
 
وی با اشاره به طرح‌های کوتاه‌مدت در حوالی شهرکرد، خاطرنشان کرد: پیگیر تکمیل این طرح‌ها هستیم، یک را ارتباطی بین سه‌راه سامان تا مخزن تهلیجان در غرب شهرکرد و خط هشت و نیم کیلومتری است و هفت کیلومتر آن اجرا شده است، طرحی دیگر که از شمال شهرکرد سرچشمه گرفته و به طول ۲۸ کیلومتر برای شهرهای هفشجان، بهرام‌آباد ، شهر کیان و روستاهای اطراف آب انتقال می‌دهد.
 
 

امام جمعه شهرکرد: ایجاد مخزن‌های آب از ضرورت‌های شهرکرد است



چهارمحال و بختیاری نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری ایجاد مخزن‌های آب را یکی از ضرورت‌ها برای شهرکرد عنوان کرد و گفت: برای جمعیت چندصد هزار نفری این شهر مخازن آبی اندک وجود دارد که می‌بایست پیش‌بینی می‌شده است.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام ۲۶ مردادماه در جلسه معارف و شورای اداری استان با اشاره به بحران آبی هفته گذشته و جاری در استان، اظهار کرد: اگر کارها را در طول سال‌های گذشته درست انجام داده بودیم حتماً امروز با این چالش مواجه نبودیم و قسمت عمده معضلات امروز مربوط به عملکرد ما در گذشته است.
 
وی با ذکر اینکه انتقال آب با کیفیت از چشمه کوهرنگ به شهر شهرکرد و چندین شهر و روستای دیگر در مسیری طولانی با کوه‌ها و سنگلاخ‌ها کاری بالنده و افتخارآمیز بوده است، ادامه داد: پیداست که اراده خوب و فکر عالی پشتوانه این کار بوده و این از خدمات و دستاوردهای بسیار خوب جمهوری اسلامی است.
 
نکونام تصریح کرد: با اینحال تمام جوانب کار سنجیده نشده و تمام ساحت‌های دانش‌بنیان کردن به معنای واقعی مورد توجه قرار نگرفته است، لذا انجام کار ناقص بعد از مدتی منجر به ایجاد یک بحران بزرگ شده و جراحتی ایجاد می‌کند که تمام دستاوردها و کارهای مثبت را کمرنگ می‌کند.
 
امام‌جمعه شهرکرد با تأکید بر اینکه می‌بایست اقداماتی به پیوست کار انتقال آب از کوهرنگ انجام می‌شده است، افزود: متأسفانه این اقدامات تکمیلی در مسیر و ایجاد تصفیه‌خانه‌هایی در تراز با این پروژه و حجم بالای آب می‌بایست ایجاد می‌شد اما انجام نشده که امروز باید مورد توجه قرار گیرد.
 
نکونام ایجاد مخزن‌های آب را یکی از ضرورت‌ها برای شهرکرد عنوان کرد و توضیح داد: برای جمعیت چندصد هزار نفری این شهر مخازن آبی اندک وجود دارد که می‌بایست پیش‌بینی می‌شده اما غفلت صورت گرفته است؛ شبکه انتقال آب نیز نیازمند توجه و اصلاحات اساسی و جدی است تا مختصر آب موجود به صورت بهینه و عادلانه به مردم برسد.
 
وی با تأکید بر اینکه آبرسانی به مرکز استان نیازمند کار کارشناسی است و باید اتفاق بیفتد، گفت: طرح‌های آبی پدافندی باید مورد توجه قرار گیرد، می‌طلبد به صورت کارساز و سازنده و اثرگذار از این بحران عبرت بگیریم و برای آینده برنامه‌ریزی کنیم و وارد عمل بشویم تا این مشکلات را به صورت ریشه‌ای حل کند.
 
نکونام با تصریح اینکه مشکلات آبی استان با وضعیت موجود همچنان پابرجا هستند، تأکید کرد: انتظار می‌رود که طرح‌های پدافندی آبی حتماً مورد توجه قرار بگیرد و به گونه‌ای باشد که مردم دیگر با این مشکلات مواجه نشوند؛ این چالش دردآور بود و مردم دچار مشکلات شدند، ما نیز مانند همگان این مشکلات را تجربه کردیم و مردم حق دارند.
 
وی با اشاره به اقدامات اخیر برای تقلیل و رفع مشکلات آبی شهرکرد و انتقال آب از سامان، بیان کرد: این ضایعه با وجود تمام مشکلات، حکمت‌ها و خیراتی هم داشت و باید این کارها با جدیت دنبال شوند انتقال آب در قالب طرح عمان از منطقه سامان یک کار حقیقتاً اساسی و اگرچه مقطعی اما یک خط پدافندی است و همیشه می‌تواند مفید باشد و لذا از استاندار خواسته شد که این طرح پس از رفع کامل بحران آبی، جمع‌آوری و متوقف نشود.
 
نکونام بیان کرد: از صبوری مردم و همکاری کشاورزان قدردانی می‌کنم، از مسئولان استان و استاندار نیز باید تشکر کرد که همگی پای کار بودند و با جدیت تلاش کردند و این تلاش‌ها همچنان ادامه دارد. این حجم کار جهادی و تلاش و کوشش باید به گوش مردم برسد و طی بازدیدهایی که از این تلاش‌ها داشتم آرزو می‌کردم که ای کاش تک‌تک مردم در آنجا حضور داشتند و این زحمات شبانه‌روزی را می‌دیدند.
 
 

با حضور مسئولین مدیریت شهری؛ برپایی میز خدمت مدیریت‌شهری در نماز جمعه شهرکرد



در راستای تداوم ارتباط چهره به چهره مسئولین با شهروندان و تسریع در روند حل مشکلات آن‌ها میز خدمت و پاسخگویی هر چه بهتر به شهروندان با حضور اعضای شورای اسلامی، سرپرست، معاونین، مدیران و رؤسای سازمان‌های شهرداری شهرکرد در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپا شد.
 
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری، ظهر امروز ۲۸ مردادماه قبل از اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه، رئیس و اعضای شورای اسلامی، سرپرست، معاونین، مدیران و رؤسای سازمان‌های شهرداری شهرکرد در میز خدمت مدیریت‌شهری شهرکرد با شهروندان نمازگزار در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) دیدار کردند و پس از شنیدن مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی شهروندان، پیگیر رفع مشکلات و مطالبات مردمی در حوزه شهری شدند.
 
مصطفی حیدری در حاشیه میز خدمت با بیان اینکه میز خدمت در راستای بهبود و تسهیل خدمات‌رسانی به شهروندان راه اندازی شده است، گفت: بیشترین مطالبه شهروندان پیگیری مشکلات محله‌ای، فضای سبز، ترافیک شهری، بافت قدیمی چالشتر، چگونگی ساخت و سازهای شهری، بررسی نیازهای محلات و مشارکت مردمی از جمله موضوعاتی بود که شهروندان در میان گذاشتند.
 
رییس شورای اسلامی شهرکرد اظهارداشت: میز خدمت فرصتی ارزشمند برای پاسخگویی به مطالبات به‌حق مردم است که با توجه به مشکلات و درخواست‌های مردمی تعدد برپایی آن به پویایی شهر و رضایت‌مندی شهروندان از مجموعه مدیریت شهری کمک خواهد کرد.
 
حیدری تأکید کرد: رویکرد مدیریت شهری خدمت‌رسانی عادلانه و توسعه محور به شهروندان است به اجرای عملیات عمرانی از جمله نهضت آسفالت، هدایت آب‌های سطحی، اصلاح هندسی، پیاده‌روسازی و... اشاره کرد که به‌صورت مستمر و متوازن در سطح شهر شهرکرد در حال اجرا است. شایان ذکر است میز خدمت مدیریت شهری شهرکرد از ساعت ۱۲ تا ۱۳ برپا بود و شهروندان به صورت مستقیم و بدون نیاز به داشتن وقت قبلی مشکلات خودشان را مطرح کردند.

منابع:
فارس
تسنیم
ایرنا
فرهیختگان
آرمان
شرق
؛